Bomba eksplodrala ispred škole u Italiji, nastradala učenica

Izvor: Politika, 19.Maj.2012, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bomba eksplodrala ispred škole u Italiji, nastradala učenica

RIM – U eksploziji bombe ispred jedne škole u Brindiziju, na jugu Italije, jutros, dok su đaci išli u školu, poginula je jedna učenica, a sedam đaka je ranjeno, izjavio je danas lokalni zvaničnik za hitne situacije Fabijano Amati.

Devojčica, čiji uzrast nije naveden, nije preživela, kazao je Amati, dodajući da je dvoje učenika u kritičnom stanju, prenosi AFP.

Zvaničnici su rekli da je eksploziju, koja se dogodila dok su učenici dolazili u srednju stručnu školu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << možda, izazvalo više od jedne eksplozivne naprave.

Lokalni mediji su preneli da je bomba ostavljena u kontejneru za smeće ispred škole koja se nalazi blizu glavnog suda u Brindiziju.

Niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad i za sada nema indikacija ko je postavio bombu, navodi Rojters.

Italijanska ministarka unutrašnjih poslova Ana Marija Kanćelijeri pre nekoliko dana je najavila da će pojačati obezbeđenje oko osetljivih meta, uključujući zgrade vlade, posle niza pretnji upućenih poreskim zvaničnicima.

Sveske i knjige razbacane posle ekplozije (Foto AP)

Glavna italijanska poreska agencija Ekvitalija bila je meta niza napada manjim eksplozivnim napravama usled sve većeg nezadovoljstva javnosti zbog visokih poreza uvedenih od izbijanja ekonomske krize.

Jedna anarhistička organizacija je ranila u nogu direktora nuklearne kompanije „Ansaldo nukleare”, što je izazvalo zabrinutost da ekstremističke grupe mogu pokušati da iskoriste gnev javnosti za svoje ciljeve.

-----------------------------------------------------------

Monti: Vlada rešena da se bori protiv kriminala posle napada

RIM – Italijanski premijer Mario Monti, koji se nalazi na samitu G8 u SAD, izjavio je da je njegova vlada rešena da se bori protiv kriminala i spreči povratak na „subverzivne tendencije” u Italiji nakon današnje eksplozije u školi u Brindiziju gde je poginula jedna devojčica.

Monti je u pisanoj izjavi naveo da će se vlada boriti protiv „svih vrsta kriminala” i nastojati da spreči da se Italija vrati u nasilnu i „subverzivnu” prošlost, obeleženu napadima mafije i politički motivisanim ubistvima, prenosi Rojters.

On je uputio saučešće porodici poginule devojčice, i izrazio žaljenje zbog ovog „zločinačkog čina”.

Tanjug

objavljeno: 19.05.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dve eksplozije u italijanskom gradu Brindizi

Izvor: Vostok.rs, 19.Maj.2012

19.05.2012. -..Dve eksplozije su odjeknule jutros na ulazu u koledž u gradu Brindizi na jugu Italije. Jedna osoba je poginula i sedmoro je ranjeno, saopštava Bi Bi Si. Jedna od ranjenih devojaka je preminula u bolnici i još jedna se nalazi u krajnje teškom stanju. Eksplozije su se desile u vreme...

Nastavak na Vostok.rs...

U eksploziji u Italiji nastradala učenica

Izvor: Akter, 19.Maj.2012

Jedna 16-godišnja devojka je poginula, četiri se nalaze u teškom stanju, a tri učenika i dva prolaznika su lakše povređeni jutros u eksploziji bombe na jugu Italije

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.