Bolivijci glasali protiv četvrtog mandata za Moralesa

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Feb.2016, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolivijci glasali protiv četvrtog mandata za Moralesa

Građani Bolivije glasali su na referendum protiv četvrtog mandata predsednika Eva Moralesa, koji je želeo da se kandiduje na narednim izborima s nadom da vlada zemljom do 2025. godine, preneli su rano jutros tamošnji mediji prve procene glasanja.

Prema anketama, 52,3 odsto građana glasalo je protiv promene Ustava prema kojem bi Moralesu bio moguć četvrti predsednički mandat, dok je "za" glasalo 47,7 odsto.Ukoliko se potvrdi ta procena, to bi bio prvi politički poraz Moralesa, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na vlasti od 2006. godine, a koji je predvideo da će pobediti sa 70 odsto glasova.

Bolivijske vlasti su navele da je još rano predvideti rezultate glasanje pre saopštenja izborne komisije.

Morales (56) prvi je Indijanac koji je postao šef države, a ugled je stekao jer je potekao iz običnog naroda i zato što se služio antiimperijalističkom retorikom.

Njegova dugoročna moć do sada je ležala u ekonomskoj i političkoj stabilnosti Bolivije, iako mu protivnici zameraju da nije dovoljno uradio protiv šverca droge i korupcije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.