Bobana Momčilović Veličković evropska šampionka!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2020, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bobana Momčilović Veličković evropska šampionka!

Reprezentativka Srbije u streljaštvu, Bobana Momčilović Veličković osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u poljskom Vroclavu, u gađanju vazdušnim pištoljem.

Ovo  je treće najsjajnije odličje na šampionatima starog kontinenta za tridesetogodišnju takmičarku, nakon zlata iz 2010. i 2012. godine. Ova zlatna medalja dodatno dobija na težini, ako se ima u vidu činjenica, da je Bobana postala evropska šampionka u petom mesecu trudnoće.

Sedmoplasirana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa prošlih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, u finale se plasirala sa šeste pozicije u kvalifikacijama.

Posle loših prvih pet finalnih hitaca, usledila je serija odličnih pogodaka, pa je Bobana na polovini finala preuzela vođstvo koje je do kraja samo uvećavala za ubedljivu pobedu, za koju je nagrađena zlatnom medaljom i himnom "Bože pravde".

Bobana će sutra nastupiti u konkurenciji mešovitih parova, sa Dimitrijem Grgićem, a potom je u nedelju, sa Zoranom Arunović i Jasminom Milovanović, očekuje završnica takmičenja u ekipnoj konkurenciji.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bobana Momčilović Veličković šampionka Evrope!

Izvor: Bor030.net, 28.Feb.2020

Boranka Bobana Momčilović Veličković, reprezentativka Srbije i članica Streljačkog kluba “Bor 030” osvojila je danas zlatnu medalju u disciplini vazdušni pištolj 10 metara na Evropskom prvenstvu u poljskom Vroclavu. Bobana je posle 2010. i 2012. godine po treći put ponela titiulu šampiona...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.