Bler u panici zbog uspona britanskog Ciprasa

Izvor: Politika, 13.Avg.2015, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bler u panici zbog uspona britanskog Ciprasa

I Britanija će uskoro dobiti svog Ciprasa, tako bar izgleda na početku izbora za lidera najveće opozicione stranke na Ostrvu. Nagli uspon zakletog levičara Džeremija Korbina (66) ka vrhu Laburističke stranke uznemirio je prvu postavu laburista, a Tonija Blera naterao da panično upozori članstvo kako partiji  preti uništenje.

Bivši premijer se drvljem i kamenjem baca na svog stranačkog kolegu, veterana među laburistima, dugogodišnjeg autsajdera koji je već više od trideset >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << godina član parlamenta kao predstavnik Islingtona, ali nikada do sada nije obavljao nijednu partijsku funkciju niti je biran u izvršnu vlast, ili u vladu u senci.

Korbin je sve ono što Toni Bler i većina političara na aktuelnoj sceni nije. Ali bivšeg premijera svakako najviše iritira to što budući najizgledniji predsednik njegove partije (rezultati će biti poznati za mesec dana) zahteva da Toni Bler sudski odgovara za ratne zločine u Iraku.

Piše: Zorana Šuvaković

OPŠIRNIJE U ŠTAMPANOM I DIGITALNOM IZDANJU „POLITIKE”

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.