Bivši pakistanski premijer imao infarkt

Izvor: B92, 26.Okt.2019, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši pakistanski premijer imao infarkt

Bivši pakistanski premijer Navaz Šarif imao je blagi infarkt dok je bio u bolnici u koju je prebačen nakon puštanja uz kauciju iz zatvora.

U zatvoru je izdržavao sedmogodišnju kaznu zbog korupcije, saopštila je njegova stranka.

Šarif (69) imao je "blagi srčani udar u petak uveče", navela je stranka PML-N i dodala da bivši premijer inače boluje od autoimune bolesti krvi.

Navaz Šarif, koji je tri puta bio premijer Pakistana, smenjen je 2017. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog korupcije. Kasnije je osudjen na deset godina zatvora zbog posedovanja luksuznih nekretnina u Velikoj Britaniji.

Pušten je na slobodu u septembru 2018. pošto se žalio na presudu, ali je potom u decembru ponovo zatvoren u drugom sudskom sporu.

Sud koji je izrekao drugu presudu pustio ga je u petak na slobodu uz kauciju od 57.500 evra zbog zdravstvenih problema.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.