BiH: Zaposleni u sudu krali i preprodavali dokaze!

Izvor: Press, 19.Sep.2014, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Zaposleni u sudu krali i preprodavali dokaze!

Kako je potvrđeno iz sedišta Tužilaštva BiH u Sarajevu, uhapšeni su Mićo Trifković (45), koji je zaposlen kao vozač u Tužilaštvu, i Nenad Petrović (48), referent za izvršenje krivičnih sankcija u Sudu BiH.



Oni su osumnjičeni za produženo krivično delo pronevere u službi i tešku krađu. Kako se navodi, oni su tokom dužeg razdoblja, krali robu oduzetu u istragama koja je bila čuvana unutar kompleksa pravosudnih institucija u Sarajevu.

Tu robu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koja je trebalo da posluži kao dokazni materijal, zatim su preprodavali na crnom tržištu.

Za Trifkovića i Petrovića zatražen je jednomesečni pritvor, a Tužilaštvo će insistirati da im se oduzme protivzakonito stečeni novac. U daljem postupku, kako je najavljeno, protiv dvojice uhapšenih posebno otežavajuća okolnost biće to što su zaposleni u sudu, odnosno tužilaštvu, objavili su lokalni mediji.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.