Bi-Bi-Si tvitovao da je Tramp ranjen, nalog hakovan

Izvor: RTS, 21.Jan.2017, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bi-Bi-Si tvitovao da je Tramp ranjen, nalog hakovan

Na Tviter nalogu dopisništva britanskog Bi-Bi-Sija u Northemptonu jutros je objavljena vest da je predsednik SAD u pucnjavi pogođen u ruku. Međutim, ispostavilo se da je Tviter nalog tog medija bio hakovan.
Vest se pojavila na Tviter profilu Bi-Bi-Sija Northempton nešto pre 11 sati po lokalnom vremenu, ali je ubrzo uklonjena.

Međutim, bilo je komentara na nju, a pratioci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ovog medija na Tviteru pitali su: "Da li ste sigurni" i "Zvuči čudno da mali stari Bi-Bi-Si Northempton prvi ima tu informaciju".
Korporacija je saopštila da istražuje slučaj i preduzima odgovarajuće mere kako se to više ne bi dogodilo.
Na Tviter nalogu Bi-Bi-Sija se pojavila i poruka američke grupe "Our Mine" da su na nalogu detektovali neobičnu aktivnost, kao i da je nalog hakovan.
Bi-Bi-Si je pitao tu grupu da li je ona hakovala sajt, međutim oni su odgovorili da su primetili neobične aktivnosti, kao i da su rehakovali da bi bili sigurni da li je nalog hakovan ili ne.
Pokazalo se da jeste bio meta hakera.
"Mi nikada ne hakujemo nekoga bez razloga. Mi smo bezbednosna grupa", odgovorili su iz "Our Mine" Bi-Bi-Siju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tviter nalog BBC hakovan, objavili da je Tramp ranjen

Izvor: B92, 21.Jan.2017

London -- Na Tviter nalogu dopisništva britanskog BBC-ija u Northemptonu objavljena je vest da je predsednik SAD u pucnjavi pogođen u ruku...Međutim, ispostavilo se da je Tviter nalog tog medija bio hakovan, saopštila je ta korporacija...Kako se navodi, vest se pojavila na Tviter profilu BBC Northempton...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.