Bezbednjaci uništili Al-Zaidijeve cipele

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezbednjaci uništili Al-Zaidijeve cipele

BAGDAD - Cipele koje je irački novinar Muntader al-Zaidi bacio u nedelju na konferenciji za štampu na američkog predsednika Džordža Buša unuštene su tokom bezbednosne provere kako bi se utvrdilo da ne sadrže eksploziv, izjavio je danas istražni sudija.

On je rekao da su cipele "pregledali i nakon toga uništili pripadnici iračke i američke bezbednosne službe", preneo je londonski "Telegraf".

Portparol iračkog premijera Nurija al Malikija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izjavio je danas da je novinar koji je nedavno cipelama gađao američkog predsednika Džordža Buša na konferenicij za novinare zatražio pomilovanje od premijera.

Irački novinar Muntadat al Zeidi, koji je gađao Buša, uputio je pismo Al Malikiju u kojem ga je podsetio na njegovu ljubaznost kada je sa njim radio intervju 2005. godine i pozvao ga da istu milostivost pokaže i ovoga puta, kazao je portparol premijera Jasin Madžid.

Al Zeidi mogao bi da bude osuđen na dve godine zatvora zbog toga što je na konferenciji za novinare u Bagdadu cipelama gađao predsednika SAD Džordža Buša.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.