Izvor: Glas javnosti, Beta, 26.Jul.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bespilotna letelica ubila pet talibana

PEŠAVAR - Pet talibanskih pobunjenika je poginulo u napadu američke bespilotne letelice na jedan islamistički kamp za obuku u plemenskoj zoni na severozapadu Pakistana, saopštile su bezbednosne snage.

Projektili ispaljeni iz letelice imali su za cilj oblast Šaktoji u Južnom Vaziristanu, izjavio je neimenovani pakistanski vojni zvaničnik.

"Američka bespilotna letelica ispalila je dva projektila na kompleks Šaktoji, a prema našim informacijama, u tom napadu je poginulo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << najmanje četvoro pobunjenika", rekao je isti izvor.

Agencija AP navodi da je u američkom napadu poginulo pet pobunjenika.

Juče su dve američke bespilotne letelice ispalile četiri projektila na istu plemensku oblast, kada je prema pakistanskim izvorima poginulo 12 osoba.

Južni Vaziristan se smatra za jedno od glavnih uporišta talibanskih pobunjenika. Prošle godine pakistanska vojska izvela je u toj oblasti opsežnu ofanzivu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.