Berni Sanders imao infarkt, potvrdili lekari

Izvor: VOA, 05.Okt.2019, 03:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berni Sanders imao infarkt, potvrdili lekari

Američki predsednički kandidat Berni Sanders pretrpeo je srčani udar ranije ove nedelje, saopštili su njegovi lekari u petak i tako objasnili njegovo zdravstveno stanje preciznije nego što je ranije bilo objavljeno. Sanders je u petak pušten iz bolnice. 78-godišnji senator naglo je otkazao sve planirane nastupe u kampanji u utorak, pošto je počeo da oseća bol u grudima. Prebačen je u bolnicu gde mu je operisana blokirana srčana arterija i ugrađena dva stenta.  U roku od nekoliko sati, Sandersov izborni štab saopštio je da senator iz Vermonta razgovara sa njima i da je dobro raspoložen a u četvrtak, njegova supruga Džejn saopštila je da će učestvovati u četvrtoj demokratkoj debati 15. oktobra.  Međutim, u petak, nakon što je Sanders pušten iz bolnice, njegovi lekari su saopštili da je u pitanju bio infarkt. "Dva stenta su ugrađena u blokiranu koronarnu arteriju na vreme, sve ostale arterije su bile u normalnom stanju", rekli su lekari, koji prognoziraju da će se Sanders ubrzo oporaviti.  Berni Sanders je izjavio da se oseća "odlično", saopšteno je iz demokratskog predsedničkog štaba. 

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRAMPOV NAJVEĆI RIVAL VRAĆA SE U IZBORNU TRKU NAKON INFARKTA: Sanders izašao iz bolnice, u kampanji već za nekoliko dana

Izvor: Kurir, 05.Okt.2019

Američki predsednički kandidat Berni Sanders (78) pretrpeo je infarkt u utorak, ali je već izašao iz bolnice.

Nastavak na Kurir...

Berni Sanders doživeo infarkt, ali nastavlja kampanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2019

Američki predsednički kandidat Berni Sanders pretrpeo je srčani udar ranije ove nedelje, saopštili su njegovi lekari...Američki senator (78) naglo je otkazao sve planirane nastupe u kampanji u utorak, pošto je počeo da oseća bol u grudima...Prebačen je u bolnicu gde mu je operisana blokirana...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"VIDIMO SE U KAMPANJI" Sanders izašao iz bolnice i glasačima odmah poslao poruku (VIDEO)

Izvor: Blic, 05.Okt.2019

Američki predsednički kandidat Berni Sanders, koji je pretrpeo srčani udar ranije ove nedelje, konačno je napustio bolnicu u Las Vegasu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.