Berluskoni obećao vanredni dekret

Izvor: B92, 11.Avg.2011, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni obećao vanredni dekret

Rim -- Italijanski premijer Silvio Berluskoni obećao da će doneti vanredni dekret o sprovođenju mera štednje koje su dogovorene sa Evropskom centralnom bankom.

S druge strane, Berluskoni je suočen s protivljenjem opozicije koja strahuje da će te mere pogoditi obične građane Italije.

Kako je Berluskoni obećao, dekret bi trebalo da bude usvojen na vanrednoj sednici vlade, koja će biti održana do 18. avgusta, preneo je sinoć Rojters.

Premijer je to saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom sastanka sa poslodavcima, sindikalnim vođama i ministrima. Cilj sastanka bio je da se ubrza sprovođenje mera štednje, kao i da se nađe način za smanjenje budžetskog deficita od 20 milijardi evra.

Prošle sedmice Berluskoni je pristao da ubrza sprovođenje mera koje su usvojene prošlog meseca, nakon snažnog pritiska ECB i evropskih partnera, uključujući Nemačku i Francusku.

U međuvremenu, liderka najvećeg italijanskog sindikata Suzana Kamuso izjavila je da vlada nije iznela adekvatne predloge, prenosi Rojters. Ona je istovremeno zatražila da zahtevi ECB o smanjenju italijanskog deficita budu javno objavljeni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.