Berluskoni napadnut na mitingu /video/

Izvor: Blic, Tanjug, 13.Dec.2009, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni napadnut na mitingu /video/

Italijanski premijer Silvio Berluskoni (73) je pogođen u lice nakon mitinga u Milanu na kome je održao dug govor.

Dok je Berluskoni davao autograme iz mase se izdvojio muškarac i sa male razdaljine ga gađao malom replikom milanske katedrale Duomo. Premijer Italije se srušio na zemlju obliven krvlju, a napadač je odmah uhapšen i prebačen u stanicu. Policija je saopštila da ga je hapšenje "spasilo od linča okupljenih ljudi".

Muškarac je nešto kasnije identifikovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao Masimo Tartalja (42) iz Milana, koji je kako javlja ANSA, lečen zbog psihičkih problema. Policija je saopštila da on nema dosije.

Ranije su agencije javile da je Berluskoni snažno udaren u lice, a da je napadač u ruci držao "manji metalni predmet". Jedan svedok je tokom dana izjavio da je moguće i da je Tartalja gađao Berluskonija, posle čega je objavljen i video snimak na kome se vidi ruka koja baca suvenir ka italijanskom premijeru.

Berluskoni je pre nego što je odvezen u bolnicu na kratko izašao iz vozila kako bi pokazao da nije ozbiljnije povređen. Nakon desetak sekundi u kojima je Berluskoni izgledao prilično uzdrmano, a njegovi saradnici pokušavali da zaklone od kamera, ipak je ponovo seo u automobil i krenuo ka bolnici.

Prema prvim izveštajima Berluskoni je na kratko bio bez svesti, što su doktori kasnije demantovali, a svedoci su izjavili da je bio potpuno dezorijentisan kada je ustao.

Iz bolnice je saopšteno da je Berluskoni zaradio nekoliko većih posekotina i da su mu polomljena dva zuba.

"U redu sam, u redu sam", rekao je Berluskoni po izlasku iz ambulante u kojoj su mu sanirane povrede, navodi ANSA.

On će provesti 24 časa u bolnici na posmatranju.

"Akt terorizma"

Italijanski predsednik Đorđo Napolitano oštro je osudio napad i uputio apel da takvo nasilje ostane izolovan incident.

Ministar spoljnih poslova Franko Fratini je rekao da se radi o izuzetno teškom incidentu. Predsednik Senata Renato Skifani, izjavio je da takvu agresiju treba bezrezervno osuditi i da to vredja čitavu italijansku naciju.

"Ono što su uradili Beluskoniju je akt terorizma", ocenio je čelnik krajnje desničarske Lige za sever i njegov koalicioni partner Umberto Bosi.

"Korijere dela Sera" javlja da je osim Berluskonijevih pristalica, njegov govor slušala i grupa koja je uzvikivala pogrdne parole i zviždala nazivajući premijera klovnom. Berluskoni im je poručio da bi trebalo da ih je sramota.

"Oni hoće da me predstave kao čudovište, ali mislim da ja to nisam - prvo zato što sam lep, a drugo zato što sam sasvim pristojan čovek", rekao je Berluskoni tokom govora.

Ovo nije prvi put da se Berluskoni našao u sličnom incidentu. AP javlja da je pre nekoliko godina italijanskog premijera mladić udario stativom za fotoaparat.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Berluskoni dobio udarac u lice

Izvor: B92, 13.Dec.2009

Milano -- Italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju, koga je na mitingu u Milanu gađao statueticom mentalno bolestan čovek, polomljeni su nos i dva zuba..Silvio Berluskoni ostaće u bolnici najmanje još 24 sata, izjavio je njegov lični lekar Alberto Sangriljo. "Sutra ćemo ponovo napraviti procenu...

Nastavak na B92...

Berluskoni napadnut na mitingu (VIDEO)

Izvor: Mondo, 13.Dec.2009

Italijanski premijer Silvio Berluskoni povređen je posle mitinga u Milanu kada ga je statuetom pogodio umobolni muškarac koji je uhapšen. Berluskoniju su polomljeni nos i dva zuba, ima kontuzije i posekotine po licu.

Nastavak na Mondo...

Berluskoni u bolnici posle primljenog udarca u lice (video)

Izvor: SrbijaNet.rs, 13.Dec.2009

Italijanski premijer Silvio Berluskoni (73) prebačen je danas u bolnicu nakon što je udaren u lice i oboren na zemlju posle mitinga na trgu u Milanu gde je održao govor.       Udarac je izazvao povredu kraj usta premijera iz koje je curila krv,

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napadnut Berluskoni, napadač uhapšen

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Dec.2009

Italijanski premijer Silvio Berluskoni povređen je večeras kada ga je, nakon izbornog skupa u Milanu, udario jedan čovek koji je odmah uhapšen, javili su italijanski mediji. Prema izjavama očevidaca na koje se poziva agencija Ansa, šef italijanske vlade posrnuo je posle udarca, a njegovi pratioci...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

(VIDEO) Berluskoni nokautiran na mitingu u Milanu!

Izvor: Press, 14.Dec.2009, 05:45

Italijanski premijer Silvio Berluskoni nokautiran je sinoć nakon mitinga u Milanu na kojem je govorio!. .Kako su prvobitno saopštili italijanski mediji, Berluskonija je jedan od demonstranata udario pesnicom u glavu, raskrvarivši mu usta, a od siline udarca predsednik italijanske...

Nastavak na Press...

Meta Berluskoni

Izvor: RTS, 14.Dec.2009

Premijer Italije Silvio Berluskoni, nakon mitinga u Milanu, pogođen iz neposredne blizine gipsanom maketom Milanske katedrale. Premijer pretrpeo teške facijalne povrede. Propust napravili agenti iz najužeg prstena obezbeđenja...Italijanski premijer Silvio Berluskoni napadnut je nakon mitinga u Milanu,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.