Berluskoni izgubio vlast u Milanu

Izvor: Vesti-online.com, 30.Maj.2011, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni izgubio vlast u Milanu

Koalicija desno od centra italijanskog premijera Silvija Berluskona izgubila je vlast u Milanu, čime grad dobija gradonačelnika levičara prvi put za 18 godina, pokazuju zvanični rezultati.

Levičar Đulijano Pizapija (Giuliano Pisapia) je u prednosti, sa nešto više od 55 odsto osvojenih glasova na 1.195 od 1.251 biračkih mesta na lokalnim izborima koji su se juče i danas održavali u Italiji, javila je agencija AFP.

Zvanični rezultati pokazuju da je "nemoguće >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da ga njegova rivalka, aktuelna gradonačelnica iz redova koalicije italijanskog premijera Leticija Morat pretekne".

Morati prati Pizapija sa 44,8 odsto osvojenih glasova, navodi francuska agencija.

Iako se lokalni izbori održavaju u 90 gradova i šest provincija, pažnja javnosti usmerena je na Milano kao glavni privredni centar i finansijsku prestonicu Italije i Napulj na jugu zemlje.

Milano je bio pod kontrolom desničara 18 godina, a lokalni izbori u ovom gradu pokazaće i kakva je sudbina italijanske vlade, pa čak i politička budućnost premijera Berluskonija čiju popularnost, kako navode agencija, očigledno smanjuju brojni seks-skandali i sudski procesi u kojima je optužen za korupciju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.