Berluskoni: Moj bol neće biti uzaludan

Izvor: Blic, 18.Dec.2009, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni: Moj bol neće biti uzaludan

Italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je po izlasku iz bolnice da njegov bol neće biti uzaludan ukoliko dođe do upotrebe poštenijeg jezika u italijanskoj politici, javlja britanski "Tajms".



"Zauvek ću pamtiti dve stvari: mržnju manjine i ljubav većine Italijana. Ni kamenice ni ružne reči taj osećaj neće moći da nadjačaju", rekao je Berluskoni koga je u nedelju na mitingu u Milanu statuom gađao umno poremećen Masimo Tartalja.

"Ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dođe do promene svesti i upotrebe mirnijeg i poštenijeg jezika u italijanskoj politici, sav moj bol neće biti uzaludan", naveo je 73-godišnji premijer, koji je u bolnicu primljen sa polomljenim nosom i dva zuba.

Njegov lični doktor, Alberto Cangrilo, izjavio je novinarima da je Berluskoni pušten iz bolnice nakon prve noći koju je proveo bez bolova.

Ipak, udar na njegov moral ostaje nejasan. Lokalni mediji navode da je Berluskoni duboko potresen zbog napada, naročito jer se desio u "njegovom" Milanu.

Berluskoni je juče napustio bolnicu u crnoj limuzini. Naredne dve-tri nedelje će provesti u svojoj vili u Milanu. Doktori su mu naredili da se za to vreme ne pojavljuje u javnosti, mada je on, prema rečima portparola, "nepredvidljiv".

Tajms navodi i da se po izlasku iz bolnice odmah obratio zubaru, a švajcarski mediji ističu da će se na jednoj privatnoj klinici u kantonu Ticino uskoro podvrgnuti estetskoj hirurškoj intervenciji kako bi sredio novonastale ožiljke na licu.

Berluskoni je pre šest godina uradio opsežnu plastičnu operaciju, podseća "Tajms".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.