Ben Ali proneverio 20 milijardi $

Izvor: B92, 12.Apr.2013, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ben Ali proneverio 20 milijardi $"

Tunis -- Porodica svrgnutog tuniskog predsednika Ben Alija proneverila je više od 20 milijardi dolara, izjavio je vodeći ekonomista te zemlje Ezedin Sajdan.

On je na taj način prokomentarisao jučerašnje vraćanje blizu 29 miliona dolara koje je, kako tvrdi tuniska vlada, ukrao svrgnuti predsednik.

Predstavnik UN Ali bin Fetais Mari predao je u četvrtak predsedniku Tunisa Monsefu Marzukiju ček na 28,8 miliona dolara, koji je pronađen na računu Ben Alijeve supruge Lejle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Trabelsi u jednoj libanskoj banci, preneo je Asošijeted pres.

Ben Ali je sa suprugom pobegao iz Tunisa u Saudijsku Arabiju januara 2011. godine, pošto su počeli narodni protesti posle 23-godišnje vladavine svrgnutog predsednika.

Američka novinska agencija prenosi Sajdanovu izjavu da je to "mala, lako dobijena, suma" i upozorio da će biti potrebno 15 do 20 godina da bi se pronašao ostatak.

Informacije o tom libanskom računu pronađene su u predsedničkoj palati blizu glavnog grada, čineći njihovo otkrivanje relativno lakim, navodi AP.

Privreda Tunisa je teško pogođena revolucijom i finansijskom krizom njenih evropskih trgovinskih partnera, zbog čega je vlada, između ostalog, morala da traži od Međunarodnog monetarnog fonda kredit od 1,8 milijardi dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.