Belgija, ranjeni muškarac – izbeglica sa mentalnim problemima

Izvor: RTS, 24.Jan.2018, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija, ranjeni muškarac – izbeglica sa mentalnim problemima

Belgijski ministar unutrašnjih poslova izjavio je da je muškarac s nožem, kojeg je ranila policija na železničkoj stanici u Gentu, izbeglica iz Avganistana sa mentalnim problemima i taj incident nije povezan sa terorizmom.
Ministar Jan Jambon je za RTBF rekao da incident od sinoć >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "nema veze sa nekim terorističkim motivom".

"On je izbeglica, Avganistanac, za kog se veruje da nije radikalizovan", kazao je Jambon, preneo je AP.
Jambon je istakao da ovaj incident ne dovodi u pitanje odluku Belgije da, posle više od dve godine, smanji nivo pretnje od terorizma.
Policija je pucala i ranila 28-godišnjeg muškarca koji je vikao sinoć ispred železničke stanice u Gentu. Oni su prišli muškarcu, a on nije hteo da baci mali nož koji je držao.
Portparolka tužilaštva u Gentu je rekla da je teško ranjen.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EPILOG INCIDENTA U GENTU: Upucani Avganistanac nije povezan sa terorizmom

Izvor: Kurir, 24.Jan.2018

Belgijski ministar unutrašnjih poslova izjavio je danas da je muškarac s nožem, koga je upucala policija na železničkoj stanici u Gentu, izbeglica iz Avganistana sa mentalnim problemima i taj incident nije povezan sa terorizmom.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.