Izvor: Blic, 18.Mar.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija dobija novu vladu

Belgijske političke stranke najavile su danas da su postigle dogovor o novoj vladi čime je okončana devetomesečna kriza u zemlji.

Mandatar nove vlade Iv Leterm čije su flamanske hrišćanske demokrate pobedile na izborima u junu prošle godine, najavio je sporazum nakon pregovora koji su trajali cele prošle noći.

"Mogu da potvrdim da je pet stranaka ... postiglo dogovor o vladi i saglasilo se o više konkretnih mera", rekao je Leterm radiju VRT.

Leterm >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << očekuje da od vršioca dužnosti premijera Gija Verhofstata u četvrtak preuzme vođenje vlade, rekli su zvaničnici više stranaka.

Vladin plan sadrži oštrije mere prema imigraciji, smanjenje poreza i veće penzione povlastice.

Noćašnji sporazum će okončati višemesečnu krizu u Belgiji, nastalu zbog ustavnih izmena koje predviđaju podelu vlasti između Flamanaca i Valonaca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.