Izvor: Glas javnosti, 19.Feb.2010, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija: Policajaci rasisti pod istragom

BRISEL - U Belgiji je otvorena istraga protiv 14 policajaca koji su bili na dužnosti na jednoj briselskoj železničkoj stanici, zbog nasilja, rasističkih ispada i namernog ponižavanja ljudi, prenose danas belgijski listovi.

Prema istrazi koju je sprovelo tužilaštvo u Briselu, osumnjičeni policajci, među kojima ima i žena i muškaraca, posebno su žrtve tražili među najugroženijim pripadnicima društva - beskućnicima, ilegalnim imigrantima i džeparošima.

Briselski >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << list Dernjer er (La Derniere Heure) navodi da su oni između ostalog ošišali jednog Roma od 12 godina i bacili njegovu kosu u WC šolju da bi ga ponizili, tukli su jednog Alžirca u policijskoj garaži i udarali po testisima jednog čoveka privedenog bez opravdanog razloga.

Oni se terete za nanošenje povreda, nehumano i degradirajuće ponašanje prema svojim žrtvama, pribegavanje sili bez legitimnog razloga, hapšenja bez razloga, ophođenja s mržnjom i prezirom vezano za rasu i boju kože.

Očekuje se da će suđenje policajcima početi pre leta.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.