Izvor: B92, 11.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća: Iran da sarađuje sa IAEA

Vašington -- Vašington apelovao na Iran da sarađuje sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju.

Apel je usledio posle izveštaja da je Teheran zabranio inspektorima te agencije da nenajavljeno posete nuklearno postrojenje u Natancu. Portparol Bele kuće Gordon Džondro nije, međutim, mogao da potvrdi da je Teheran odbio saradnju sa Agencijom za atomsku energiju.

"Vršimo pritisak na Iran da sarađuje sa IAEA i da poštuje rezolucije Saveta bezbednosti UN", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Džondro. On je kazao da se izveštaj Međunarodne agencije za atomsku energiju očekuje krajem meseca.

Diplomatski izvori preneli su da je Iran zabranio iznenadnu posetu inspektora podzemnom postrojenju u Natancu, uprkos ranije prihvaćenoj obavezi Teherana da dozvoli takve posete.

Savet bezbednosti UN je u martu usvojio rezoluciju kojom pooštrava sankcije protiv Irana zbog toga što nije prihvatio da obustavi obogaćivanje uranijuma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.