Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Nov.2015, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beč: Uhapšeni zbog sumnje da su islamisti

Specijalne jedinice austrijske policije "Vega" uhapsile su dvojicu muškaraca osumnjičenih da su islamisti u opštinskoj zgradi u 21. bečkom okrugu.

U punoj opremi, naoružani puškama, pripadnici "Vege" su, kako je saopšteno, nasilno upali u stan osumnjičenog. Takođe je na licu mesta bila i jedinica za demontiranje eksploziva. Kako piše bečki dnevnik "Esterajh", u subotu su uhapšeni jedan salafista iz Čečenije i jedan njegov sunarodnik.

Portparol policije Roman Haslinger >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << potvrdio je akciju policije, rekavši da je usledila zbog pretnji smrću. Haslinger nije želeo da iznosi detalje o hapšenju, ukazavši da istragu vodi Služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Specijalna jedinica policije "Vega" uhapsila dvojicu islamista u Beču

Izvor: Večernje novosti, 22.Nov.2015

Specijalne jedinice austrijske policije "Vega" sprovele su akciju hapšenja dvojice islamista u opštinskoj zgradi u 21. bečkom okrugu. U punoj opremi, naoružani puškama, pripadnici "Vege" su, kako je danas saopšteno, nasilno upali u stan osumnjičenog. Takođe je na licu mesta bila i jedinica...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.