BL - Srbi ispraznili puške, derbi Rura pripao - Bajernu! Lajpcig u LŠ! (video)

Izvor: Sportske.net, 27.Apr.2019, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BL - Srbi ispraznili puške, derbi Rura pripao - Bajernu! Lajpcig u LŠ! (video)

Zanimljivo 31. kolo nemačkog šampionata.

U duelu Ajntrahta i Herte pobednika nije bilo - 0:0. Videli smo danas samo dvojicu srpskih fudbalera, to su Luka Jović i Filip Kostić, Mijat Gaćinović nije igrao za Ajntraht, dok je Marko Grujić zbog kartona propustio ovaj meč.

Ajntraht nije odigrao toliko dobar meč, Herta je imala svoje šanse, mogli su i jedni i drugi do pobede, pa bodom mogu biti zadovoljna oba tima.

U derbiju Rura igrali su u Dortmundu Borusija >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i Šalke, a iznenađujuće, gosti su izašli kao pobednici - 2:4.

Nije baš tako izgledalo, Mario Gece je doveo domaćina u prednost nakon asistencije Sanča, igrao se 14. minut, da bi samo 4 minuta kasnije gosti stigli do izjednačenja iz kaznenog udarca preko Kaliđurija.

U 28. minutu Sane donosi prednost gostima, da bi Kaliđuri zadao novi udarac Borusiji za 1:3. Borusija je dobila dva direktna crvena kartona, Rojs nakon uklizavanja u 60. minutu, a samo pet minuta kasnije zbog prekršaja kažnjen je i Volf.

Vitsel je uspeo da smanji rezultat u 85. minutu, ali je to bilo sve od domaćina na ovom meču, Šalke je stigao do 2:4 preko Emboloa.

Možemo slobodno reći da je Bajern pobednik ovog derbija Rura, pošto je izvukao najviše od pobede Šalkea.

Fortuna je na svom terenu razbila Verder, bilo je 4:1, Raman, Karaman, Henings i Zutner su bili strelci za domaće, a jedini gol za goste postigao je Kruze iz penala.

Poslednjeplasirani Hanover je uspeo da savlada Majnc sa 1:0 čime je ostao u kakvoj-takvoj trci za opstanak, strelac jedinog gola na meču bio je Vejdant u 66. minutu, a u duelu Lajpciga i Frajburga domaćinu idu sva tri boda.

Timo Verner je dokazao da je u sjajnoj formi, doveo je Lajpig u prednost u 19.m minutu, da bi Grifo izjednačio u 66. Ipak, Forsberg iz penala domaćima donosi tri boda.

Ne samo tri boda, nego i plasman u Ligu šampiona.

Borusija Dortmund - Šalke 2:4

Lajpcig - Frajburg 2:1

Frankfurt - Herta 0:0

Hanover - Majnc 1:0

Fortuna - Verder 4:1

  Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Atletiko preživeo u borbi za titulu zahvaljujući Oblaku, ali i sudijama! (video)

Izvor: Sportske.net, 27.Apr.2019

Sreća, sudija, Oblak, autogol.. Uglavnom, Atletiko i dalje u borbi za titulu. Ipak, Barsa može sve da okonča večeras...Da je Atletiko danas odigrao nerešeno protiv Valjadolida, mogli bismo slobodno da kažemo da će Barselona osvojiti titulu, ali pobedom protiv ekipe koja se bori za opstanak je...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.