Ban ove nedelje u poseti Pjongjangu?

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2015, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban ove nedelje u poseti Pjongjangu?

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun uvek je izjavljivao da je spreman da da svoj doprinos u dijalogu i postizanju mira na Korejskom poluostrvu, navedeno je danas iz Kancearije portparola UN povodom nekih najava da bi prvi čovek UN mogao da poseti Pjongjang.

Kancelarija portparola nema komentar na izveštaj južnokorejske novinske agencije Jonap koja je, pozivajući se na neimenovane izvore UN, ranije javila da će Ban Kimun ove sedmice posetiti Severnu Koreju, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je Rojters.

Jonap je preneo da će to biti Banova prva poseta Severnoj Koreji u funkciji generalnog sekretara UN, dodaje Jonap.

Južnokorejska agencija je navela i da planirana poseta budi nadu da bi Ban mogao da pokrene napredak u odnosima dve Koreje, kao i napore u rešavanju spornog nukelarnog programa Pjongjanga.

Ban je od januara 2004. godine do novembra 2006. bio ministar spoljnih poslova Južne Koreje. Na funkciju generalnog sekretara UN stupio je prvog dana 2007. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.