Bajru nije otvoreno podržao nikoga

Izvor: B92, 26.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajru nije otvoreno podržao nikoga

Pariz -- Lider centra Fransoa Bajru nije u sredu podržao nijednog od dva kandidata za novog predsednika Francuske.

Bajruove izjave, koje su svi s pažnjom očekivali s obzirom na to da će njegovih 6,8 miliona glasača imati presudnu ulogu u drugom krugu izbora 6. maja, bile su malo više u korist socijalistkinje Segolen Roajal, ali nije otvoreno podržao ni nju ni njenog protivkandidata, desničara Nikolu Sarkozija.

"Neću podržati nikoga", rekao je proevropski centrista >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bajru, koji je u prvom krugu izbora 22. aprila osvojio 18,3 odsto glasova, i napomenuo da "slobodni građani" imaju "slobodu izbora".

Bajru je takođe najavio formiranje "demokratske stranke", koja će izaći na parlamentarne izbore u junu.

Na pitanje za koga će on glasati, Bajru je rekao: "Ne znam šta ću uraditi, ali počinjem da uviđam šta neću". On nije, međutim, isključio mogućnost da kasnije obelodani svoj izbor predsedničkog kandidata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.