BRUTALAN NAPAD: Radnici iz Srbije pretučeni u JAR!

Izvor: Mondo, 17.Maj.2018, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRUTALAN NAPAD: Radnici iz Srbije pretučeni u JAR!

Nekoliko državljana Srbije, radnika nemačke kompanije koja posluje u Južnoafričkoj republici povređeno je u napadu kolega.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Dva radnika su teže povređena, a šestoro je zadobilo lakše povrede, pišu beogradski mediji.

Takođe, u noći između srede i četvrtka opljačkana je i kuća srpskog konzula u Pretoriji Saše Marta.

Srpski radnici su zaposleni u jednoj kompaniji koja je registrovana u Nemačkoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a čiji su vlasnici Hrvati sa nemačkim državljanstvom.

Slovačka: Uhapšeni Srbi

Iz Službe za odnose sa javnošću Ministarstva spoljnih poslova Srbije je potvrđeno da je do incidenta došlo, ali i da se čeka zvanični izveštaj iz Južnoafričke republike.

List "Kurir" navodi da su se afroamerički radnici pobunili su se jer su dobili otkaz, pa su metalnim štanglama "lomili ruke i noge kolegama iz Srbije, Hrvatske i Nemačke".

Intervenisale su vojska i policija, zapucavši kako bi "spasile radnike iz Evrope".

"Kurir" navodi da su šestorica Srba zadobila lakše povrede, a dvojica prelome ruku i nogu, te da su svi zadržani u bolnici, ali su van životne opasnosti.

Korisnik Twittera pod imenom Donald Madona Matebula je napisao poruku: "Evropljani moraju pasti. Na izgradnji termoelektrane “Kosile” južnoafrički radnici i poreski obaveznici dobijaju otkaze, dok nejužnoafrički radnici i dalje rade isti posao koji smo mi radili. Južnoafrikanci gube poslove, a Evropljani i stranci ostaju."

On je postavio i fotografije protesta južnoafričkih radnika ispred gradilišta, kao i fotografije na kojima se vidi da je policija pucala na okupljene.

BROJ TELEFONA AMBASADE I IMEJL

Srbi čiji su članovi porodice angažovani u Južnoafričkoj Republici o stanju najmilijih mogu da se informišu pozivom ambasadi, ili slanjem imejla.

Broj telefona na koji mogu da pozovu je +27124605626, ili da pišu na info@srbembassy.org.za, a biće im odgovoreno u najkraćem mogućem roku.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.