Izvor: Vostok.rs, 07.Nov.2020, 10:30

Azerbejdžan: Kontrolišemo celu situaciju na svim frontovima

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da su oružane snage Jermenije na više frontova "bile prinuđene da se povuku nakon što su pretrpele velike gubitke i u živoj sili i kada je reč o vojnoj tehnici". Kako se navodi, tokom noći borbe su nastavljene različitiim intenzitetom i nastavljene su i danas. „Azerbejdžanska vojska kontroliše celu situaciju na svim frontovima“, dodaje se u saopštenju. Takođe, Baku je optužio Jerevan da je tokom noći prekršio režim prekida vatre i da je granatirao položaje azerbejdžanskih snaga na državnoj granici između te dve zemlje. Sa druge strane, vlasti Nagorno-Karabaha tvrde da je tokom noći azerbejdžanska vojska napala glavni grad republike, kao i mesto Šuši nedaleko od kontakt linije. „Usled napada na Šuši zapalilo se nekoliko stambenih objekata, a u tim napadima troje civila je poginulo“, navode vlasti Karabaha. Čitajte više na Sukob u Nagorno-Karabahu - pregled situacije

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavljene borbe u Nagorno-Karabahu, veliki gubici u ljudstvu i tehnici

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Nov.2020

Potparolka ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan saopštila je da je oboren azerbejdžanski dron na istoku Karabaha, dok azerbejdžanska strana navodi da je jermenska vojska sama pretrpjela velike gubitke tokom noći.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.