Avion sleteo s piste, zaglibljen u blatu

Izvor: Mondo, 13.Mar.2013, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion sleteo s piste, zaglibljen u blatu

Tim stručnjaka pokušava da izvuče "boing" 737 iz blatnjave njive u koju se zaglibio pošto je sleteo sa piste prilikom sletanja na aerodrom u Katovicama, na jugu Poljske.

Aerodrom je zbog ovog incidenta zatvoren, pa se avioni preusmeravaju u Krakov.

Avion češkog avio prevoznika sleteo je sinoć sa piste na aerodromu Paržovice i zaustavio se oko 20 metara dalje od piste u blatu u koje su potonuli prednji točkovi.

Niko od 176 putnika i šest članova posade >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koi su se vraćali iz egipatskog letovališta Šarm el Šejk, na obali Crvenog mora, nije povređen, prenosi AP.

Portparol aerodroma Cezari Orzeh kaže da će aerodrom biti zatvoren dok češki stručnjaci ne izvuku avion iz blata, a svi letovi se preusmeravaju u obližnji Krakov.



(Tanjug, foto: Tanjug/AP)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Poljska: Boing zaglibljen u blatu

Izvor: B92, 13.Mar.2013

Varšava -- Tim stručnjaka pokušava da izvuče "boing" 737 iz blatnjave njive u koju se zaglibio pošto je sleteo s piste pri sletanju na aerodrom u Katovicama, u Poljskoj...Aerodrom je zbog ovog incidenta zatvoren, pa se avioni preusmeravaju u Krakov...Avion češkog avio prevoznika sleteo je sinoć...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.