Avion pao na jugu Rusije, svi poginuli

Izvor: Studio B, 19.Mar.2016, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion pao na jugu Rusije, svi poginuli

Svih 62 ljudi koji su se nalazili u putničkom avionu koji je leteo iz Dubaija prema jugu Rusije poginuli su kada se letelica srušila prilikom drugog pokušaja sletanja na aerodrom u Rostovu na Donu.Premijer Aleksandar Vučić uputio telegram saučešća.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije navelo je da je "boing 737-800" loukost aviokompanije "Flajdubai" pao noćas u tri sata i 50 minuta po lokalnom vremenu, kao i da su u avionu najvećim delom bili Rusi.

"Avion >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je pao na tlo i raspao se. Prema preliminarnim podacima, bilo je 55 putnika i sedam članova posade. Svi su poginuli", navedeno je u saopštenju Istražnog komiteta Rusije.

Avion je pao u okviru aerodromskog područja, oko 250 metara pre početka piste, a ruski mediji navode da su bili loši uslovi vidljivosti.

Rusko ministarstvo za vanredne situacije navelo je u saopštenju da šest članova posade nisu bili ruski državljani, ali nije navelo čiji su bili državljani.

Guverner regiona Rostov Vasili Golubjev rekao je državnoj televiziji da je u avionu bilo sedmoro dece.

Golubjev ističe da su loše vreme i snažni naleti vetra u oblasti Rostova primarni putokazi za istragu, dok savetnik ruskog ministra za saobraćaj Žana Terekohova navodi da je jedan od faktora greška pilota.

Predstavnik Ministarstva za vanredne situacije u Rostovu rekao je na brifingu da podaci o letu još nisu prikupljeni, a aviokompanija "Flajdubai" navodi da čine sve što je u njihovoj moći da se informacije što pre prikupe.

Ministarstvo za vanredne situacije u Rostovu navodi da je krilo aviona udarilo u zemlju pri drugom pokušaju sletanja i zapalilo se.  

 

Pronađena crna kutija palog "boinga"

Ruski istražni komitet saopštio je danas da je pronađena jedna crna kutija putničkog aviona, koji se srušio na jugu Rusije sa 55 putnika i sedam članova posade. Komitet je ranije danas naveo da su najverovatniji uzroci pada aviona greška pilota ili tehnička greška, prenose ruske agencije. "Trenutno razmatramo dve glavne teorije o padu aviona u Rostovu na Donu: grešku pilota povezanu sa lošim vremenskim uslovima ili tegničku grešku", navela je novinska agencija Interfaks pozivajući se na predstavnicu Istražnog komiteta Oksanu Kovrižnaja.

 

Putin: Pružiti pomoć porodicama poginulih u avionskoj nesreći

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je saučešće porodicama i prijateljima poginulih u avionskoj nesreći na jugu Rusije i poručio da je priroritet pružiti pomoć svima koji su izgubili svoje voljene, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je dodao da je guverner Rostova Vasili Golubjev i ruski ministar za vanredne situacije Vladimir Pučkov podneli Putinu izveštaj o istrazi sa lica mesta, preneo je Rojters.

Guverner je rekao da će porodica svake žrtve dobiti milion rubalja, što je oko 14.800 dolara.

 

Vučić uputio telegram saučešća Medvedevu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća predsedniku Vlade Ruske Federacije Dmitriju Medvedevu povodom avionske nesreće u kojoj su poginuli ruski državljani. "Sa velikim žaljenjem smo primili vest o pogibiji ruskih državljana u padu aviona kompanije "FlajDubai" kod Rostova na Donu. To je nemerljiv gubitak za Vaš narod. U bolnim trenucima teško je naći reči utehe, ali znam da ćete Vi i Vaša Vlada pružiti preko potrebnu podršku onima koji su izgubili svoje najmilije", navodi se u telegramu saučešća, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijer Vučić je u ime naroda, Vlade Srbije i u svoje ime izraze najdubljeg saučešća uputio i porodicama i prijateljima stradalih. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.