Avion Er Azije se kretao prebrzo

Izvor: Radio 021, 20.Jan.2015, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion "Er Azije" se kretao prebrzo

Avion kompanije "Er Azija", koji se prošlog meseca srušio u Javansko more, vinuo se na veću visinu brže nego što je uobičajeno da bi potom "stao", izjavio je indonežanski ministar saobraćaja Ignasius Džonan.

"U poslednjim minutima, avion se peo brzinom koja je bila iznad uobičajne", rekao je Džonan pozivajući se na podatke dobijene radarskim uređajima.

Ministar je ranije na parlamentarnom slušanju rekao da radarski podaci pokazuju da se avion kretao brzinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od 1.800 metara u minuti pre pada. "Mislim da je teško čak i za borbene avione da se penju tom brzinom. Za putnički avion nije predviđeno da se penje tom brzinom", naveo je Džonan.

Avion QZ8501 srušio se 28. decembra tokom olujnog nevremena na letu od Surabaje, u Indoneziji, do Singapura. Tada je poginulo svih 162 putnika i članova posade. Do sada su 53 tela pronađena.

Spasilački timovi su pronašli dve crne kutije i podaci se trenutno analiziraju.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.