Austrijska policija prikriva rasiste

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 28.Avg.2009, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijska policija prikriva rasiste

BEČ - Napad na Rome, koji su bili na proputovanju kroz Austriju, tri nedelje nakon što se dogodio, još nije razjašnjen, niti je bilo posledica po vinovnike. Grupa Roma iz Francuske napadnuta je početkom avgusta u mestu Ajnet, u austrijskoj pokrajini Tirol.

Šef policije u opštini Licen Silvestera Volsegera izjavio je da se tada „ništa nije dogodilo što bi bilo krivično delo“. Međutim, očevici napada, koji se neprestano javljaju lokalnim medijima, ukazuju da su napadači >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << uzvikivali desničarske parole kao što je „Cigani napolje“ i da su sa sobom nosili metalne opruge kojima su lupali pod kamp kućicama zahtevajući da Romi izađu iz njih.

Jedno lice, koje je nazvalo moju advokatsku kancelariju, ispričalo je da su mladi i stariji, žene i muškarci, nasrnuli na grupu Roma. Među, kasnije uhvaćenim licima, bila su i dva sina policajaca iz tog mesta“, kazao je advokat Jozef Unterveger, koji je podneo krivičnu prijavu.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.