Austrija: Jevrejima vraćena Biblija

Izvor: Vesti-online.com, 09.Nov.2009, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija: Jevrejima vraćena Biblija

Jevrejskoj zajednici u Austriji vraćena je hebrejska biblija, stara skoro 500 godina, koju su nacisti ukrali neposredno pre početka Drugog svetskog rata, saopštili su američki zvaničnici.

Biblija iz 1516. godine, koju je Jevrejska zajednica u austrijskoj prestonici dobila na poklon 1908. godine, vraćena je vlasnicima tokom ceremonije u Muzeju jevrejskog nasleđa u Njujorku.

Nakon što su nacisti zauzeli i zatvorili Biblioteku jevrejske zajednice u Beču, 9. novembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 1938. godine, hebrejskoj Bibliji se izgubio svaki trag, sve dok se nije pojavila na jednoj aukciji u Njujorku ove godine,

Neimenovani vlasnik - Švajcarac, pristao je da vrati Bibliju, pošto je saznao kakva je bila njena istorija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.