Australija, rekordna zaplena droge

Izvor: RTS, 11.Okt.2013, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija, rekordna zaplena droge

Policija u Melburnu u gumama kamiona dopremljenog iz Kine našla drogu vrednu čak 190 miliona dolara. Trojici uhapšenih preti doživotna robija.

Australijska policija je danas saopštila da je zaplenila metamfetamin vredan oko 190 miliona američkih dolara, skriven u gumama kamiona dopremljenog iz Kine.

Trojica stanovnika Melburna su uhapšena pošto je policija našla više od 200 kilograma narkotika u pošiljci iz Šangaja, koja je stigla 1. oktobra.

Uhapšenima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od kojih su dvojica lučki radnici, preti doživotna robija, javlja AP.

Australija postaje sve privlačnije tržište za međunarodne krijumčare, zbog snage australijskog dolara i otpornosti lokalne privrede na ekonomsku krizu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.