Izvor: B92, 20.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atentator na papu ponovo u zatvoru

Ankara -- Mehmed Ali Agdža, čovek koji je pucao u papu Jovana Pavla II 1981. godine ponovo je priveden.

Turski kasacioni sud odlučio da ukine odluku o njegovom oslobadjanju, saopšteno je u Ankari. Kako prenosi agencija Anadolija, kasacioni sud je jednoglasno odlučio da ukine oslobadjajuću presudu. Sud smatra da deo kazne koju je Agdža odslužio u Italiji zbog atentata na papu ne može da bude uračunat u ukupnu kaznu koju je služio za druge zločine.

"Agdža >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije pružio nikakav otpor kada su policajci došli da ga vode u zatvor", rekao je guverner Istanbula Muamer Geler.

Agdža je odslužio 20 godina zatvorske kazne u Italiji zbog atentata na papu Jovana Pavla II, posle čega je izručen Turskoj gde je bio još pet godina u zatvoru zbog ubistva turskog novinara i pljačke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.