Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2018, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arizona se oprostila od senatora Džona Mekejna

Arizona se oprašta od dugogodišnjeg senatora Džona Mekejna koji je umro u 82. godini od raka mozga i čije je telo danas izloženo u toj jugozapadnoj američkoj državi.

"Posvetio je svoj život služenju svojoj zemlji", rekao je bivši senator Arizone Džon Kajl na ceremoniji u zgradi lokalnog parlamenta u Feniksu, pred Mekejnovom suprugom Sindi i decom.

Telo bivšeg vojnog pilota dovezeno je u zgradu lokalnog parlamenta uz pratnju četiri policajca. Kovčeg prekriven >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << američkom zastavom dočekala je počasna garda sastavljena od vojnika, vatrogasaca i pripadnika snaga bezbednosti.

Džon Mekejn, koji je bio neuspeli republikanski predsednički kandidat na izborima 2008. kada je pobedio Barak Obama, danas bi napunio 82 godine.

Nacionalni ispraćaj, na kojem se očekuju bivši američki predsednici Barak Obama i Džordž Buš mlađi, ali kojem neće prisustvovati aktuelni predsednik Donald Tramp, biće održan u subotu u Vašingtonu.

Mekejn će biti sahranjen u intimnom porodičnom krugu u nedelju na groblju Pomorske akademije u Anapolisu, blizu Vašingtona.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.