Arheološko otkriće 13-godišnjeg dečaka

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2015, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arheološko otkriće 13-godišnjeg dečaka

Izraelska kancelarija za antikvitete saopštila je da je 13-godišnji dečak pronašao 1.400 godina staru presu za vino u istočnom Jerusalimu.

Žena koja je šetala psa u oblasti Neve Jakov prva je obavestila zvaničnike da se u blizini njenog doma nalazi arheološko nalazište.

Članovi kancelarije, iznenađeni što čuju za iskopavanje o kome ne znaju ništa, naišli su na mladog zaljubljenika u arheologiju koji im je objasnio da je sa drugarima organizovao iskopavanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Dečak je pronašao presu za vino dimenzija pet sa pet metara.

"Priča nas je zaista dirnula ali imajte na umu da neovlašćena arheološka iskopavanja mogu da unište važne predmete", navodi se u saopštenju Amita Rema iz Kancelarije za antikvitete. On je dodao da su mladi amateri sada pozvani da učestvuju u zvaničnim iskopavanjima koje nadgledaju profesionalci.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.