Izvor: Blic, 11.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arapski špijuni u Bosni i Hercegovini

Arapski špijuni u Bosni i Hercegovini

Zagrebački 'Večernji list' objavio je juče, pozivajući se na interni izveštaj Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH, da su intenzivnim praćenjem i prisluškivanjem na području BiH identifikovani agenti obaveštajnih službi iz Irana, Saudijske Arabije, Jordana, Sirije, Katara i Kuvajta, koji sa mogućim ekstremističkim i terorističkim namerama rade na radikalizaciji prostora BiH.

List piše da je analiza napravljena, navodno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << po preporuci administracije SAD, koja se bavi aktivnostima arapskih obaveštajaca na području BiH. U njoj se spominju konkretna imena špijuna, tajnih službi za koje rade i objekata u kojima u vreme delovanja u gradovima BiH imaju tehničku i logističku podršku.

U svojim obaveštajnim aktivnostima agenti OBA, uz praćenje i prisluškivanje, napravili su navodno i fotografije osumnjičenih arapskih špijuna. Oni su fotografisani na mestima koja se u izveštaju vežu uz davanje tehničke i logističke podrške stranim obaveštajcima.

U dokumentu, čiju autentičnost 'Blicu' juče nisu hteli da potvrde u OBA BiH, navodno piše da iranski špijuni zapravo rade na širenju šiitske ideologije u BiH i organizovanju mreže podrške terorističkoj organizaciji Hezbolah. Obaveštajni izvori OBA otkrili su da na širenju terorističkog Hezbolaha rade i libanski državljani. M. M.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.