Antikomunizam uz Kajli Minog

Izvor: Glas javnosti, Beta, 06.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antikomunizam uz Kajli Minog

VARŠAVA - Leh Valensa ponovo je, u noći između četvrtka i petka, nakon 20 godina rušio komunistički totalitarni sistem u Evropi, ovog puta sa australijskom muzičkom zvezdom Kajli Minog na velikom koncertu u Gdanjsku, kada je oborio prvu veliku crvenu kocku domina za kojom su popadale i kocke sa nazivima 20 nekadašnjih socijalističkih zemalja.

Noćni petočasovni koncert „Počelo je u Poljskoj“ na terenu brodogradilišta u Gdanjsku, kolevke Solidarnosti, prvih slobodnih sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << iza gvozdene zavese, bio je završna manifestacija velike proslave 20. godišnjice otkako su u Poljskoj, 4. juna 1989. održani prvi makar poluslobodni izbori u tadašnjim sovjetskim satelitima.

Oko 75.000 posetilaca ne samo iz Gdanjska, već iz cele Poljske okupilo se u brodogradilištu da čuje stare dobre znance, nemačku grupu „Skorpions“, prvi put vidi australijsku pevačicu Kajli Minog...

Na drugu najveću scenu ikada izrađenu za jedan koncert u Poljskoj, dugu 40 metara u stilu rok zvezde, stupio je Leh Valensa da simbolično ponovo obori komunistički režim.

- Bez obzira na to kako vam je u životu, dobro ili loše, zapamtite: možete da to promenite - kazao je Valensa.

Poljaci za najveće promašaje od 1989. smatraju korupciju, nezaposlenost i zdravstvo. Za najuticajniju osobu u proteklih 20 godina, smatraju pokojnog papu Jovana Pavla II, a drugi je Leh Valensa.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.