Ankete u Italiji: Vodi koalicija levog centra

Izvor: Mondo, 25.Feb.2013, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ankete u Italiji: Vodi koalicija levog centra

Koalicija levog centra na čelu sa Pjer Luiđijem Berzanijem vodi na parlamentarnim izborima u Italiji, pokazuju rezultati prvih anketa sprovedenih po izlasku birača sa birališta.

Berzanijeva koalicija dobila je 34,5 odsto glasova za donji dom parlamenta i 37 odsto za gornji dom, dok je za koaliciju desnog centra koju predvodi bivši premijer Silvio Berluskoni glasalo 29 odsto Italijana za donji dom i 31 odsto za Senat, javila je italijanska televizija "Skaj".

Rezultati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ankete koju je sprovela agencija Tekne pokazuju da je politički pokret koji predvodi komičar Bepe Grilo osvojio 19 odsto glasova u donjem domu i 16,5 odsto u Senatu, dok je centristička koalicija odlazećeg premijera Marija Montija dobila poverenje samo 9,5 odsto građana za donji i devet odsto za gornji dom parlamenta.

Anketa pokazuje i da su Berzanijeva i Berluskonijeva koalicija u tesnoj trci u ključnom gerionu Lombardije, a da je koalicija levog centra u vođstvu u regionima Sicilije i Kampanije, dok koalicija desnog centra vodi u regionu Veneto, preneo je Rojters.

Izbori u Italiji trajali su dva dana, a biralašta su zatvorena danas u 14 sati. Prvi preliminarni rezultati očekuju se za nekoliko sati.

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.