Anglikanska crkva podržala ženske biskupe

Izvor: Blic, 08.Jul.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anglikanska crkva podržala ženske biskupe

Anglikanska crkva dobija žene biskupe nakon što je njeno vladajuće telo, Generalni sinod, posle žestoke rasprave konzervativaca i liberala, glasanjem prihvatio princip da žene mogu biti postavljane na tu dužnost, izvestila je televizija Skaj njuz.

Više od 1.300 pripadnika sveštenstva pretilo je pre glasanja da će napustiti Anglikansku crkvu ukoliko Generalni sinod izglasa takvu mogućnost. Sinod je odbacio kompromisne mere u cilju uvažavanja onih koji ne prihvataju ovu reformu.

Anglikanska crkva, najbrojnija protestanska veroispovest u Engleskoj i Velsu, glavni je stožer anglikanske zajednice koja širom sveta broji 78 miliona sledbenika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.