Amnestirano 7.000 zatvorenika

Izvor: Studio B, 30.Jul.2015, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amnestirano 7.000 zatvorenika

Vlada Mjanmara naredila je danas otpuštanje oko 7.000 zatvorenika, među njima i veći broj kineskih drvoseča, a u okviru amnestije kojom je pokazana dobra volja države, preneo je AFP.

Agencija dodaje da su vlasti radile po nalogu predsednika Tejna Sejna i naredile otpuštanje 6.966 zatvorenika, među njima 210 stranih državljana, a nakon što su oni "dobro disciplinovani", kako je saopšteno na sajtu ministarstva informisanja.

U saopštenju se kaže da je taj korak >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << učinjen kako bi se pokazala dobra volja i održali dobri odnosi dveju država (sa Kinom).

Među amnestiranima je i svih 155 kineskih državljana koje je nedavno sud osudio na doživotne kazne zatvora zbog nelegalne seče šuma, a Kina je zbog toga 22. jula uložila diplomatski protest mjanmarskim vlastima.

Osuđeni Kinezi su uhapšeni u januaru u velikoj akciji mjanmarskih vlasti protiv nelegalne seče stabala, a od januara do danas zaplenjeno je 10.000 tona nelegalno sečene drvne građe.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.