Američki Senat: Reks Tilerson izabran za novog državnog sekretara

Izvor: BKTV News, 01.Feb.2017, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki Senat: Reks Tilerson izabran za novog državnog sekretara

Američki Senat izglasao je danas Reksa Tilersona za novog državog sekretara SAD-a.

Tilerson (70) je američki biznismen, inženjer i bivši izvršni direktor američke naftne kompanije Ekson mobil, kojeg je predsednik Donald Tramp nominovao za šefa diplomatije.

Tilerson se našao na meti oštrih kritika demokrata koji su upozoravali da će njegov pristup poslu i odsustvo iskustva u vladi nauditi američkoj poziciji u svetu.

Izbor Tilersona na funkciju potvrđen je, međutim, u Senatu sa 56 glasova za i 43 protiv, pri čemu se u glasanju četvoro demokrata priključilo ukupnom broju republikanaca kojih u Senatu ima 52.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Senat potvrdio izbor Tilersona za šefa diplomatije SAD

Izvor: B92, 01.Feb.2017

Vašington -- Američki Senat potvrdio je izbor Reksa Tilersona za novog državnog sekretara...Tilerson (70) je američki biznismen, inženjer i bivši izvršni direktor američke naftne kompanije Ekson mobil, kojeg je predsednik Donald Tramp nominovao za šefa diplomatije...Našao se na meti oštrih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.