Izvor: B92, 01.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka propagandna kampanja izmeštena na sever Iraka

Ankara -- Američka vojska je prvi put izbacila oko 240.000 letaka iznad severnog Iraka, u kojima se upozorava da se na savezničke avione ne otvara vatra. Ovim se propagandna kampanja, koju američka vojska mesecima sprovodi na jugu Iraka izmestila na sever. Od kraja prošle godine, američki avioni izbacili su na milione pamfleta nad južnim Irakom sa raznim porukama iračkim vojnicima i civilima.

"Ne pratite i ne gađajte savezničke avione", piše na prednjoj strani izbačenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << letaka. Na poleđini se navodi da će se "na svaku neprijateljsku akciju iračke protivvazdušne odbrane odgovoriti momentalnom odmazdom". Leci su izbačeni iznad dve lokacije protivvazdušne odbrane, koje već imaju "istoriju" otvaranja vatre na savezničke avione, saopšteno je iz američke vojne komande sa sedištem u Nemačkoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.