Albanci dali novo ime Makedoniji

Izvor: Radio 021, 02.Jun.2015, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci dali novo ime Makedoniji

Lider Demokratske partije Albanaca Menduh Tači predložiće novo ime za Makedoniju koje neće, kako je rekao, sadržati slovenski perfiks niti sufiks.

Tači je izjavio da će on i njegov kolega, lider DUI-a Ali Ahmeti evropskom komesaru Johanesu Hanu danas izaći sa jasnim stavom u vezi imena te države, odnosno da novo ime ne sme da sadrži nikakav, kako je rekao, slovenski perfiks niti sufiks.

On je kazao da Ahmeti i on smatraju da Makedonija treba da promeni ime s >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tim da novo ime ne sme da nikakav "slovenski" prefiks niti sufiks kako bi ušla u NATO.

Tači tvrdi da ostavka troje funkcionera VMRO, Saša Mijalkova, Gordane Jankulovske i Mileta Janakievskog, nisu posledica događaja u Kumanovu, 9. maja. Upitan zašto nijednom nije otišao u Kumanovo od sukoba terorista sa makedonskim bezbebdnosnim snagama, Tači je rekao: "Nisam hteo da postupim kao (lider SDSM Zoran) Zaev koga je dočekalo 200 ljudi. Da sam ja tamo otišao, mene bi dočekalo 5000 tamošnjih stanovnika".

Inače, u Skoplju još nisu završeni jutros započeti razgovori komesara Hana sa predstavnicima četiri najuticajnije makedonske partije - vladajuće VMRO-DPMNE premijera Nikole Gruevskog i partije Albanaca DUI Ali Ahmetija i opozicionih SDSM Zorana Zaeva i partije Albanaca DPA Menduha Tačija.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.