Izvor: B92, 22.Avg.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Kaida preuzela odgovornost

London -- Severnoafričko krilo Al Kaide preuzelo je odgovornost za napade u Alžiru u kojima je ove sedmice poginulo 12, a ranjeno 42 ljudi.

Televizija Al Džazira izvestila je da je grupa koja se zvanično zove Sala Abu Muhamed u tonskom snimku rekla da je odgovorna za napade koji su se desili u sredu u Buiri, 90 kilometara jugoistočno od Alžira. Ovo je usledilo posle bujice napada te grupe, uključujući i napad u utorak, u kome je stradalo 48 ljudi, i zasedu u nedelju, u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojoj je poginulo 11 ljudi.

Grupa, koja je do prošle godine bila poznata kao Grupa salafista za molitvu i borbu, preuzela je odgovornost i za nekoliko ranijih napada, uključujući i dva napada na kancelarije UN i zgradu suda u Alžiru u decembru 2007.

Gradski napadi su postali nova borbena taktika alžirskih ekstremista, koji u toj severnoafričkoj zemlji žele da uspostave strogu vladavinu islamskog zakona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Afrička Al Kaida preuzela odgovornost za napade u Alžiru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2008

LONDON - Severnoafričko krilo Al Kaide preuzelo je odgovornost za dva samoubilačka napada u Alžiru u kojima je ove sedmice poginulo 12, a ranjeno 42 ljudi, prenela je televizija Al Džazira...Ta televizija je izvestila da je grupa koja se zvanično zove Sala Abu Muhamed u tonskom snimku rekla da je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.