Al Kaida otrovnom bombom preti Americi

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2011, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Kaida otrovnom bombom preti Americi

Podružnica Al Kaide u Jemenu želi da proizvede ricinsku bombu koju bi upotrebila u napadima na SAD, piše "Njujork tajms" pozivajući se na tajne izveštaje obaveštajnih služba.

Prema istom izvoru, Al Kaida u Jemenu želi da proizvede smrtonosni otrov koji će omotati manjom količinom eksploziva, a planira da ga detonira na prometnim mestima u SAD, poput velikih trgovačkih centara, aerodroma i stanica podzemne železnice.

List navodi da islamistički borci u Jemenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ubrzano rade na proizvodnji većih količina semena ricinusa koji je glavni sastojak otrova ricina, a trenutno traže načine kako će zalihe semena i hemičare koji rade na tajnom mestu u pokrajini Šabvi, preseliti na jug Jemena.

Visoko vojno rukovodstvo američke vojske već je otvoreno izrazilo zabrinutost zbog političkog vakuuma u Jemenu koji Al Kaidinim borcima omogućava da prošire svoje delovanje u toj zemlji na rubu građanskog rata, posle masovnih protesta protiv vlasti.

Zvaničnici za suzbijanje terorizma, ipak, nemaju informacije koje bi upućivale da je reč o neposrednoj pretnji, dodaje list.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Njujork tajms: Al Kaida u Jemenu želi da proizvede ricinsku bombu

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Avg.2011

NjUJORK - Podružnica Al Kaide u Jemenu želi da proizvede ricinsku bombu koju bi upotrijebila u napadima na SAD, piše "Njujork tajms" pozivajući se na tajne izvještaje obavještajnih služba.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.