Izvor: S media, 30.Dec.2012, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktivna bomba postavljena na vozilo policije

Pomoćnik šefa policije Severne Irske Džordž Hamilton, rekao je da je "na svu sreću, bomba otkrivena pre nego što je eksplodirala i da niko nije poginuo ili teško povređen".

"Početna istraga pokazuje da je bomba postavljena ispod policijskog vozila mogla da eksplodira u bilo koje vreme u roku od najmanje 48 sati", rekao je Hamilton.

"Oni koji napadaju policajce, podrivaju ne samo volju irskog naroda koji već odavno odbacuje nasilje, već i želju za novim početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u obezbeđivanju Severa, koju deli većina građana", dodao je on.

Najmanje 3.500 hiljada ljudi, poginulo je tokom tri decenije sukoba između severnoirskih protestanata koji žele da nastave jedinstvo sa Velikom Britanijom i katolika koji zele ujedinjenu Irsku, preneo je AFP.

Mirovni sporazum iz 1998. delimično je okončao taj konflikt, ali povremeni neredi i pretnje bombaškim napadima nastavili su se, zbog nesuglasica među strujama koje dele vlast u Belfastu - katoličkih i protestantskih partija.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.