Akcije Dojče banke pale još pet odsto

Izvor: Večernje novosti, 09.Feb.2016, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcije Dojče banke pale još pet odsto

Akcije Dojče bake AG, najveće nemačke banke, izgubile su danas dodatnih pet odsto vrednosti i pored uveravanja čelnika te banke da je "čvrsta kao stena". S jučerašnjim gubitkom od 9,5 odsto i današnjim padom na frankfurskoj berzi, akcije Dojče banke su izgubile 23 odsto vrednosti od 28. januara kada je ta banka prijavila gubitak od 6,8 milijardi evra u 2015. godini. Ukupno, akcije Dojče banke su ove godine izgubile 40 odsto vrednosti. Nemački ministar finansija Volfgang Šojble rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << danas da nije zabrinut zbog Dojče banke, dok je njen direktor Džon Krajan prethodno poručio zaposlenima da je banka "čvrsta kao stena", da ima "snažan kapital" i da će "iskoristiti tu snagu da uveri tržišta u svoje kapacitete". Strah za zdravlje evropskog finansijskog sektora povećao se prošle nedelje, pošto su u prethodnom periodu akcije banaka zabeležile velike gubitke, zbog zabrinutosti investitora za izloženost banaka energetskom sektoru koji je na gubicima zbog pada cena nafte. Dojče banka je u 2015. imala 5,2 milijarde evra troškova za parnične sporove, dok je morala da otpiše 5,8 milijardi evra u vrednosti imovine i poslovanja. Krajan je u januaru rekao da su pravne poteškoće, koje su banku koštale 12,7 milijardi evra od 2012, "kamen oko vrata banke", ali i izrazio očekivanje da će ti troškovi ove godine biti ispod prošlogodišnjeg nivoa.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Akcije Dojče banke pale još pet odsto

Izvor: Blic, 10.Feb.2016, 00:34

Akcije Dojče bake, najveće nemačke banke, izgubile su danas dodatnih pet odsto vrednosti i pored uveravanja čelnika te banke da je "čvrsta kao stena"...S jučerašnjim gubitkom od 9,5 odsto i današnjim padom na frankfurskoj berzi, akcije Dojče banke su izgubile 23 odsto vrednosti od 28. januara...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.