Izvor: B92, 18.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ahmadinedžad: Izrael se raspada

Teheran -- Mahmud Ahmadinedžad smatra da će se Izrael brzo raspasti, javila je iranska državna novinska agencija.

"Cionistička režim je standardno plodno tlo za invaziju i okupaciju Satane. Kada se dovede u pitanje filozofija na kojoj počiva establišment jednog režima, izvesno je da će se on naći na kursu padanja i izumiranja", rekao je iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad.

U obraćanju na verskoj konferenciji Ahmadinedžad nije objašnjavao šta je mislio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada je rekao "Satana", ali agencija AP objašnjava da se od Islamsitičke revolucije 1979. godine u Iranu se pod terminom- "Velika Satana"- misli na Sjedinjene Američke Države.

Iranski predsednik je i ranije pravio komentare protiv države Izrael, poput jedne izjave u oktobru 2005. godine kada je izazvao osudu Zapada ocenom da "Cionistički režim treba da bude zbrisan sa svetske mape".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.