Izvor: Deutsche Welle, 07.Avg.2018, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodrom u Frankfurtu otvoren nakon blokade

Policija je otvorila deo aerodroma u Frankfurtu posle blokade jer je jedna osoba neovlašćeno prošla pored kontrole. Otkazane su desetine letova.

Policija je u utorak saopštila da je evakuisan deo Terminala 1 na frankfurtskom aerodromu zbog policijske akcije. Do 14:30 bilo je zaustavljeno ukrcavanje na brojne letove. Najmanje jedna osoba je bez dozvole ušla u deo aerodroma u koji se može ući samo nakon kontrole osoba i prtljaga, saopütila je policija. Radilo se o putniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Deutsche Welle << iz četvoročlane francuske porodice koji nije sačekao kontrolu do kraja. Porodica je privedena na ispitivanje.

Samo do 13:30 je otkazano 49 letova, ali će konačni broj verovatno biti osetno veći. Krizni štab Lufthanze je zakupio hotelske smeštaje u regionu, računajući da će neki putnici tek od sutra moći na svoja odredišta.

U julu je jedna žena bez kontrole prošla u deo minhenskog aerodroma gde se čekaju letovi. Zbog toga je otpalo 200 letova dok je šeszdesetak kasnilo. Prekid saobraćaja tada je trajao oko dva časa.

nr/dpa/spon

Čitajte nas i preko DW-aplikacije za Android

Nastavak na Deutsche Welle...






Povezane vesti

Ponovo operativan aerodrom u Frankfurtu, više hiljada ljudi pogođeno odlaganjem letova

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Avg.2018

Policija je danas evakuisala deo terminala na aerodromu u Frankfurtu pošto je jedan bezbednosni zvaničnik greškom dopustio francuskoj porodici, koja nije završila sa neophodnim proverama, da pređe u obezbeđeni deo, a dva sata nakon toga aerodrom je ponovo operativan...Nemačka policija prethodno...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Deutsche Welle. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Deutsche Welle. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.