Aerodrom Hitrou opasan po zdravlje

Izvor: Blic, 04.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodrom Hitrou opasan po zdravlje

Gužve i duga čekanja na aerodromu Hitrou, koji ubrzano postaje najomraženiji aerodrom u Velikoj Britaniji, tema je koja se danas našla na stranicama britanske štampe.

Kašnjenja letova na Hitrou su učestala, pa tako "Dejli Telegraf" piše da putnici provode više vremena na aerodromima u redovima pred poletanje, nego u samom putovanju na evropske destinacije, prenela je britanska radio stanica BBC.

Razlog za to su pre svega pooštrene mere bezbednosti, ali i manjak aerodromskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osoblja, naveo je list.

"Tajms" pak navodi da je grupa naučnika u nedavnom istraživanju utvrdila kako boravljenje na Hitrou izaziva iste simptome akutnog stresa kao i kod osobe koja je žrtva oružane pljačke.

List ukazuje na činjenicu da 68 miliona putnika godišnje koristi Hitrou, uprkos infrastrukturi iz 1950-ih godina, koja može da podmiri najviše 45 miliona ljudi, kao i da nove mere bezbednosti dodatno komplikuju stanje na ovom aerodromu.

Hitrou je jedan od najprometnijih aerodroma na svetu, a važi za vazdušnu luku sa najobimnijim međunarodnim putničkim saobraćajem u svetu.

U Velikoj Britaniji i u Evropi Hitrou je aerodrom sa najvećim brojem putnika.

Hitrou je lociran u blizini južnog dela Londona, a 24 kilometara zapadno od centra grada i jedan od dva međunarodna aerodroma koja su locirana u širem području prestonice, dok je drugi Getvik.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.