Advokat: Brejvik očekivao da će biti ubijen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2011, 04:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat: Brejvik očekivao da će biti ubijen

OSLO -

Optuženi za dva napada u Norveškoj u kojima je život izgubilo 76 ljudi Anders Bering Brejvik, očekivao je da će biti ubijen dok je danas ulazio u sudnicu, izjavio je njegov advokat Gejr Lipeštad.

"On je nekoliko puta rekao da očekuje da će ga ubiti iz vatrenog oružja" na putu ka sudnici gde se prvi put pojavio na suđenju, zatvorenom za javnost, rekao je Lipeštad za TV stanicu "NRK".

"On je to očekivao. On ima potpuno drugačiju percepciju realnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od nas ostalih Norvežana, na primer on misli da tortura postoji u zatvorima u Norveškoj", kazao je Lipeštad.

Grupa gnevnih Norvežana vređala je Brejvika dok je dolazio na suđenje, nazivajući ga "izdajnikom" i "prokletim ubicom", preneo je AFP.

Sudija je Brejviku odredio osmonedeljni pritvor, od čega će četiri sedmice provesti u samici.

"Nije bio iznenađen, primio je stvari mirno", dodao je Lipeštad.

U bombaškom napadu u petak u Oslu poginulo je osam ljudi, dok je u pucnjavi na ostrvu Utoja, istog dana, Brejvik ubio 68 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.